Нардеп Максим Гузенко: В Україні запроваджено систему стимулів для розвитку індустріальних парків

В Україні запроваджено систему стимулів, які підвищать конкурентоспроможність вітчизняних індустріальних парків. Про це у Фейсбуці повідомив народний депутат від Сумщини Максим Гузенко (партія «Слуга народу»).

“Новий політичний сезон разом із колегами розпочали з голосування за законопроєкт 4416-1 «Про індустріальні парки».

Індустріальні парки — це один із ефективних інструментів залучення прямих інвестицій, створення нових робочих місць та збільшення податкових надходжень. Але на відміну від інших держав, в Україні учасникам індустріальних парків сьогодні законодавчо не пропонують суттєвих переваг, що не дає поштовху для розвитку вітчизняної економіки.

Саме законопроектом 4416-1 запроваджено систему стимулів, які підвищать конкурентоспроможність вітчизняних індустріальних парків. Зокрема, учасники останніх тепер мають можливість отримати компенсацію відсоткової ставки за кредитами (позиками), коштів на безповоротній основі для облаштування парків і здійснення господарської діяльності в їх межах. Крім того стимулом стане і фінансування будівництва, реконструкції, ремонту інженерно-транспортної інфраструктури для створення та функціонування індустріальних парків”, – написав Максим Гузенко.