Нардеп Максим Гузенко: Садівництво й виноградарство Сумщини отримали ще більше можливостей для розвитку і побудови успішного бізнесу

Про це у Фейсбуці повідомив народний депутат від Сумщини Максим Гузенко (партія “Слуга народу”), відвідавши аграрні підприємства області.

“Вчорашній день присвятив зустрічі з аграріями Сумщини — відвідав ТМ «Ромен фрут» і Сумську дослідну станцію садівництва ІС НААН.

Як я повідомляв раніше, у березні Кабмін оновив програму державної підтримки садівництва, виноградарства та хмелярства, нову редакцію якої ми ініціювали на засіданні Комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики. Прийняті зміни удосконалили механізм спрямування коштів на підтримку цих галузей і спростили процедуру отримання компенсації за придбання садивного матеріалу, техніки, нове будівництво тощо. Один сільгоспвиробник відтепер може розраховувати на фінансову підтримку до 60 млн грн!

Ягідництво і зараз є дуже цікавим та перспективним напрямком діяльності аграріїв Сумщини, який дозволяє отримувати до 600% прибутку з гектара і дає близько 30 робочих місць на цю ж площу. А тепер сфера садівництва і виноградарства має ще більше можливостей для розвитку і побудови успішного бізнесу. Упевнений, що ці напрямки невдовзі стануть драйвером економічного зростання як територіальних громад, так і держави в цілому! Приєднуйтесь!”, – написав Максим Гузенко.