Нардеп Максим Гузенко прозвітував про свою депутатську діяльність у травні

Народний депутат України по виборчому округу №161 Максим Гузенко (депутатська фракція ПП «Слуга народу», Комітет Верховної Ради з питань аграрної та земельної політикиу Фейсбуці прозвітував про свою діяльність за травень 2021 року.

РОБОЧІ ВІЗИТИ

– Провів зустріч із керівником Служби автомобільних доріг у Сумській області Іваном Романюком та його замом Сергієм Овчаренком. Разом обговорили хід виконання ремонту доріг у межах 161 округу. Мова йшла, зокрема, про ділянку Конотоп — смт Терни на дорозі Батурин — Конотоп — Суми. Уже зараз маємо проектно-кошторисну документацію на капітальний ремонт цієї ділянки.

– Особисто проконтролював початок ремонтних робіт на автомобільних дорогах Н-07 Київ — Суми – Юнаківка, Н-12 Суми — Полтава, Р-60 Кролевець — Конотоп — Ромни — Пирятин та Р-61 Батурин — Конотоп — Суми, а також на ділянці дороги біля Пустовійтівки.

– Зустрівся з мешканцями Хмелівської територіальної громади. Обговорили у тому числі стан дороги Хмелів—Чернеча Слобода. Наразі проектно-кошторисна документація на її ремонт готова, і вже за місяць роботи почнуться. Буде відновлена й дорога Ромни — Конотоп: зараз оголошений тендер на її ремонт, роботи будуть проведені наступного року. Крім того, у планах — реалізація проекту з термомодернізації школи Хмелівської ОТГ.

– Провів робочу зустріч із головою Роменської РДА Денисом Ващенком. Обговорили хід реконструкції соціально важливих об’єктів на його території у рамках «Великого будівництва». Зараз на фінальній стадії — будівництво Недригайлівської школи, яку ніяк не могла доробити попередня влада, ремонти роменської школи №7 і центральної районної лікарні. Крім того, уже зроблений проект капітального ремонту мосту в Ромнах через річку Сула.

– На запрошення депутатів Роменської міської ради відвідав чергове засідання сесії, де прозвітував про свою діяльність за минулий рік (зокрема, у минулому році за моєї ініціативи на територію Роменської ОТГ було спрямовано державних інвестицій на суму 60 000 000 гривень). Розповів також про подальші плани роботи в напрямку розвитку Роменської ОТГ.

– Зустрівся з мешканцями с. Рогинці, заслухав основні питання, які їх турбують. Офіційно повідомив людям, що ділянку дороги Ріпки-Рогинці довжиною 3,3 км буде відремонтовано. Обсяг фінансування – 20 000 000 гривень.

– Зустрівся з мешканцями Буринської ОТГ. Підняли питання відсутності ремонту дорожнього покриття на напрямках Михайлівка — Миколаївка і Успенка — Вознесенка. З цього приводу готую звернення до Служби автомобільних доріг у Сумській області та обласного Департаменту розвитку інфраструктури Сумської ОДА. Крім того, ініціював вирішення незрозумілої ситуації з очищенням ставків і зникнення води у колодязях. Уже звернувся до Державної екологічної інспекції у Сумській області, щоб повернути людям воду.

ЗАЛУЧЕНО ФІНАНСУВАННЯ

Домігся виділення коштів на реалізацію проєктів громад Сумщини. Міністр фінансів України Сергій Марченко і Голова Комітету з питань бюджету ВРУ Юрій Арістов відреагували на моє особисте звернення і внесли до переліку об’єктів (заходів), які фінансуватимуться у 2021-му за рахунок субвенції з держбюджету, кілька проєктів на території Сумщини.

Наші громади отримають кошти на реалізацію таких проєктів:

5 млн грн — на будівництво спортивного майданчику Дубов’язівського навчально-виховного комплексу «Спеціалізована школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Дубов’язівської селищної ради Конотопського району (по вул. В. Глуховця, 3, смт Дубов’язівка);

1,2 млн грн — будівництво мереж водопостачання від села Заводське до села Вирівка Попівської сільради Конотопського району;

1,6 млн грн — будівництво водопровідної мережі в с. Попівка по вул. Перемоги, Братів Ковтун, Миру Попівської сільради Конотопського району;

1,2 млн грн — придбання автомобіля-сміттєвоза з боковим завантаженням для Липоводолинської селищної ради Роменського району;

450 тис. грн — придбання мінітрактора з комплектом навісного обладнання для Липоводолинської селищної ради Роменського району.

Проєкти будуть реалізовані вже цього року.

ЗАКОНОДАВЧА РОБОТА

– Взяв участь у розгляді законопроекту №2195, який удосконалить процедуру продажу і передачі в користування земельних ділянок державної та комунальної власності, прискорить ці процеси та збільшить надходження до державного і місцевих бюджетів.

– На засіданні Комітету розглянули два ключових проекти законів, прийняття яких полегшить життя нашим аграріям: № 5202 — про організації водокористувачів та стимулювання гідротехнічної меліорації земель», № 3680 — про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення процедур експертизи, реєстрації сортів рослин та обігу насіння.