Нардеп Максим Гузенко прозвітував про свою депутатську діяльність у листопаді

Народний депутат України по виборчому округу №161 Максим Гузенко (депутатська фракція ПП «Слуга народу», Комітет Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики) у Фейсбуці прозвітував про свою діяльність за листопад 2021 року.

“ЗАЛУЧЕНО ФІНАНСУВАННЯ

У відповідь на моє звернення до міністра фінансів України Сергія Марченка і голови Комітету з питань бюджету ВРУ Юрія Арістова 17 об’єктів (заходів) на території Роменського району включені до переліку тих, що фінансуються у 2021 році за рахунок субвенції з державного бюджету (щодо соціально-економічного розвитку окремих територій).

• Хмелівська сільська тергромада:

– придбання твердопаливного котла потужністю 400 кВт для Смілівського ліцею імені Феодосія Сахна (вул. Шкільна 8, с. Сміле) – 315 тис. грн;

– придбання твердопаливного котла потужністю 150 кВт в адмінприміщення Хмелівської сільради (вул. Роменська 47, с. Хмелів) — 140 тис. грн;

– придбання твердопаливного котла потужністю 100 кВт в адмінприміщення Хмелівської сільради (вул. Роменська 58, с. Хмелів) — 107 тис. грн;

– придбання обладнання для КЗ «Центр позашкільної освіти», а саме: мультимедійний проектор, екран, комплект музичного звукового обладнання, ноутбук, ламінатор, мати для спортивної зали (вул. Конотопська, 65, с. Гаї) — 100 тис. грн.

– придбання дитячого спортивно-ігрового майданчика з тренажерами та ігровим обладнанням для Хмелівської сільради (вул. Роменська 58, с. Хмелів) — 250 тис. грн.

• Недригайлівська селищна тергромада:

– придбання обладнання для Недригайлівського центру первинної медико-санітарної допомоги (вул. Шкільна, 12, смт Недригайлів) — 800 тис. грн;

– придбання комплекту меблів для Недригайлівського центру первинної медико-санітарної допомоги (вул. Шкільна, 12, смт Недригайлів) — 50 тис. грн;

– придбання дитячого спортивно-ігрового майданчика з тренажерами та ігровим обладнанням для Недригайлівської селищної ради (вул. Сумська 4, смт Недригайлів) — 250 тис. грн.

• Дубов’язівська селищна тергромада:

– придбання трактора з навісним обладнанням для Дубов’язівської селищної ради (вул. В. Глуховця, 8, смт Дубов’язівка) — 1 млн грн;

– придбання дитячого спортивно-ігрового майданчика з тренажерами та ігровим обладнанням для Дубов’язівської селищної ради (вул. В. Глуховця, 8, смт Дубов’язівка) — 138 тис. грн.

•Липоводолинська селищна тергромада:

– придбання цифрового рентгендіагностичного комплексу з плоскопанельним детектором, робочою станцією для отримання, збереження та обробки цифрових рентгенівських зображень для Липоводолинської лікарні (вул. Лікарняна, 3, смт Липова Долина) — 3,8 млн грн.

• Попівська сільська тергромада:

– придбання модульної котельні на альтернативному паливі (дрова) для Тулущанського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів (вул. Молодіжна, 5, с. Тулушка) — 1 млн грн;

– придбання біохімічного аналізатора для Центру первинної медико-санітарної допомоги (вул. Миру, 2, с. Попівка) — 300 тис. грн.

• Вільшанська сільська тергромада:

– придбання трактора з навісним обладнанням для Вільшанської сільради (вул. Київський шлях, 1а, с. Вільшана) — 1 млн грн;

– придбання дитячого спортивно-ігрового майданчика з тренажерами та ігровим обладнанням для Вільшанської сільради (вул. Київський шлях, 1а, с. Вільшана) — 250 тис. грн.

• Синівська сільська тергромада:

– придбання дитячого спортивно-ігрового майданчика з тренажерами та ігровим обладнанням для Синівської сільради (вул. Спортивна, 2, с. Синівка) — 250 тис. грн.

• Андріяшівська сільська тергромада:

– придбання дитячого спортивно-ігрового майданчика з тренажерами та ігровим обладнанням для Андріяшівської сільради (вул. Соборна, 11, с. Андріяшівка) — 250 тис. грн.

РОБОТА НА ОКРУЗІ

• Під час візиту в Дубов’язівську ОТГ передав навчально-виховному комплексу ключі від нового шкільного автобусу. Це один із 14 автобусів, які цього року отримали громади Сумщини для закладів загальної середньої освіти.

Проінспектував будівництво спортмайданчика зі штучним покриттям на території НВК, на який було виділено 5 млн грн із держсубвенції у відповідь на моє звернення до міністра фінансів України. Основні роботи будуть завершені уже в цьому році.

Працівникам пукту постійного базування бригад центру екстреної допомоги у смт Дубов’язівка вручив новий автомобіль швидкої допомоги (VOLKSWAGEN Crafter). Авто має сучасне обладнання для надання людям якісної екстреної меддопомоги і комфортні умови для їх транспортування.

Особисто перевірив стан проведеного середнього поточного ремонту автодороги О190503 Сім’янівка – Дубов’язівка – Курилівка – Сулими – /Р-60/, куди спрямовано близко 24 млн грн. Роботи наразі завершені у повному обсязі.

• Здійснив робочий візит у Коровинську та Хмелівську ОТГ. Разом із головою Коровинської ОТГ і Томашівським старостою обговорили якість виконання ремонтних робіт по відновленню дороги в с. Томашівка. Середній поточний ремонт виконаний на відмінно, залишилася лише підсипка узбіч.

• Разом із представниками ДП «Дороги Сумщини», Сумської ОДА та підрядною організацією провели робочу нараду стосовно будівництва мостового переходу через р. Сула в Ромнах. Згідно з графіком будівництва об’єкт завершать у 2023 році, але підрядник обіцяє, що за сприятливих умов восени 2022 року міст буде готовий.

• Разом із колегою, нардепом Ігорем Васильєвим та керівниками місцевих громад провели першу нараду з представниками Південної залізниці стосовно електрифікації залізничного шляху на ділянці від м. Ворожба до м. Суми. Масштабний проєкт втілиться в життя вже у найближчі роки. У нього включено модернізацію 86 км залізничних шляхів, 36 стрілочних переїздів, прокладання близько 160 км високовольтних ліній, влаштування 6 охоронних переїздів.

• Провів робочу зустріч із Роменською районною радою підприємців та представниками Державної податкової служби України. Обговорили ведення РРО з 1 січня 2021 року, можливість перенесення дати його обов’язкового застосування та законопроєкт 5600.

ЗАКОНОДАВЧА РОБОТА (головне)

Протягом пленарного тижня прийняли 32 проекти законів: в цілому – 19 і за основу – 13. Серед найважливішого:

• встановили адмінвідповідальність за відпуск та доставку ліків дітям до 14 років. Штраф – від 6,8 до 13,6 тис. грн.

• розширили дію антикорупційного законодавства на нові категорії осіб: посадові та службові особи Фонду соцстрахування України, Пенсійного фонду та органів влади Автономної Республіки Крим, а також члени правління Фонду соцстрахування України, Фонду загальнообов’язкового держсоцстрахування України на випадок безробіття, Пенсійного фонду, Наглядової ради Пенсійного фонду.

• врегулювали питання соцзахисту постраждалих від COVID-19 медпрацівників. Тепер відповідні страхові виплати, а також права і гарантії поширюються на медпрацівників закладів охорони здоров’я всіх форм власності.

• зробили крок до об’єднання адмінструктур Пенсійного фонду та Фонду соцстрахування; Пенсійний фонд України стає уповноваженим органом управління в системі загальнообов’язкового держсоцістрахування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку. Він буде виконувати всі функції, які сьогодні виконує Фонд соцстрахування.

• розглянули питання виділення у 2022 році 3 млрд грн із держбюджету на заходи підтримки населення під час карантину та реалізацію інфраструктурних проектів.

• зробили крок до затвердження нової Загальнодержавної цільової соцпрограми “Питна вода України” на 2022–2026 роки. Завдання програми — забезпечити населені пункти якісним централізованим водопостачанням і довести якість питної води до встановлених нормативних вимог”, – йдеться у звіті.