Нардеп Максим Гузенко прозвітував про свою депутатську діяльність у грудні

Народний депутат України по виборчому округу №161 Максим Гузенко (депутатська фракція ПП «Слуга народу», Комітет Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики) у Фейсбуці прозвітував про свою діяльність за грудень 2021 року.

“РОБОТА НА ОКРУЗІ

✅ Проінспектував початок будівництва нового мосту через р. Сула в м. Ромни. Над реалізацією проєкту працюємо близько двох років — зараз підрядна організація вже приступила до виконання робіт.

✅Перевірили проведений у Роменському ВПУ-14 ремонт виробничого цеху та закупівлю обладнання для підготовки кваліфікованих кадрів. Результатом задоволений — роботи виконані якісно та згідно з планом.

✅У Синівській громади проінспектував хід виконання робіт з утеплення дитсадка, на який за мого сприяння було виділено близько двох мільйонів із субвенції на соціально-економічний розвиток.

✅Передав ноутбук і мобільні телефони багатодітній родині Буханців із Коровинців, у якої нещодавно пожежа забрала домівку та все майно. Зараз родина з 14 дітей і 9 дорослих забезпечена всім необхідним для комфортного життя.

✅Передали Смілівському ліцею імені Феодосія Сахна нові ноутбуки — 7 із 159, виділених Роменській громаді у рамках національного проєкту «Ноутбук кожному вчителю». Гаджети закуплені для організації дистанційного навчання педагогів закладів загальної середньої освіти. Придбані вони за кошти держсубвенції на умовах співфінансування з місцевими бюджетами.

Зараз працюю над тим, щоб наступного року ліцей отримав держдопомогу на модернізацію їдальні.

✅Передали новорічні подарунки дітям військових 27-ї бригади — підтримка і увага до сімей бійців вкрай необхідна, особливо у наш час.

✅Допоміг в організації масштабного новорічного свята для майже 300 маленьких мешканців Роменського району, у тому числі з віддалених сел – Хоружівки, Синівки, Хоминець, Андріївки та інших.

ЗАКОНОДАВЧА РОБОТА (головне)

✅На засіданні Верховної Ради внесли зміни до закону «Про публічні закупівлі». Відповідно до правок наступні 10 років перевага все більше надаватиметься українським виробникам у сфері машинобудування. Впровадження локалізації принесе +4,2% зростання ВВП, +64 тис нових робочих місць, +8,75% зростання податкових надходжень до бюджету, +11,82% зростання продукції переробної промисловості.

✅На засіданні комітету ВР з питань агарної та земельної політики обговорили важливі законопроєкти, двома з яких зробили черговий крок до оздоровлення нації:

– № 5148 — планується заборона трансжирів у харчових продуктах. А саме: використання пальмової олії у традиційних молочних продуктах, гідрогенізованої пальмової олії та інших гідрогенізованих рослинних жирів (кунжут, льон, глютен) у дитячому харчуванні, гідрогенізованої пальмової олії у харчових продуктах (кондитерські вироби: шоколад, морозиво тощо). Передбачається чітке і зрозуміле маркування харчової продукції, яка містить пальмову олію. За порушення закону — штрафні санкції;

– № 6248 — посилить боротьбу з фальсифікатом та відповідальність за «харчове шахрайство». Прийняття законопроєкту покращить держрегулювання питань виробництва харчової продукції, упорядкує її маркування та посилить держконтроль її якості. Споживачі повинні точно розуміти, який продукт обирають, тож маркування, для прикладу, веганських, вегетаріанських або імітаційних харчових продуктів буде чітко регламентованим.

✅Розглянули внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо оподаткування доходів від діяльності з організації та проведення азартних ігор і лотерей (№ 2713-д). Такі підприємства планують оподатковувати податком на прибуток за єдиною ставкою — 10%.

✅Обговорили внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення права працівників державних сільськогосподарських підприємств, установ, організацій на одержання земельної частки (паю). Буде оптимізована процедура приватизації земель державних і комунальних сільськогосподарських підприємств,” – йдеться у звіті.