Нардеп Максим Гузенко – про участь Сумщини у масштабному форумі голів ОТГ

Сьогодні у Києві пройшов масштабний форум голів ОТГ «Ефективні бюджети», організований партією «Слуга Народу» з метою пришвидшення розвитку та позитивних змін у громадах. Про це у Фейсбуці розповів народний депутат від Сумщини Максим Гузенко (партія “Слуга народу”).

“Представники нашого округу — Попівський сільський голова Анатолій Боярчук, Дубов’язівський селищний голова Леонід Білик, сільський голова Вільшанської сільської ради Михайло Мельніков, Липоводолинський селищний голова Володимир Штанько, сільський голова Синівської сільської ради Олег Тихоненко — взяли участь в обговоренні та напрацюванні законодавчих змін у роботі з місцевими бюджетами.

Після місцевих виборів наша партія стала повноцінною всеукраїнською: було сформовано понад 1000 фракцій по всій країні та обрано понад 220 голів місцевих рад.

Тепер перед нами стоїть задача завершити процес децентралізації. За минулий рік ми зробили в цьому напрямку стільки, скільки не виконувалося за останні років п’ять. Реформа децентралізації набула змісту і реального втілення. Громади нарешті отримали повноваження та гроші. І тепер головна задача — правильно ними розпоряджатися.

Ми маємо прийти до того, щоб усі послуги стали доступними для українців там, де вони проживають, щоб людям не потрібно було їхати за кожною довідкою в обласний центр або сусідні великі міста, долаючи десятки кілометрів.

Це дуже чудово, що голови ОТГ різних регіонів України отримали можливість особисто поспілкуватися, обмінятися досвідом та успішними кейсами у сфері бюджетування. Таким чином представникам нашого округу вже вдалося напрацювати шляхи вирішення важливих питань для розвитку місцевого самоврядування Сумщини, що не вирішувалися роками. Це і ефективність бюджетів, і налагодження роботи з бізнесом, і питання реєстрації підприємств за місцем розташування — у громадах.

Упевнений, що знання та кращі практики, отримані сьогодні на форумі, дадуть якісний результат і пришвидшать розвиток та позитивні зміни в ОТГ Сумщини!”, – написав Максим Гузенко.