Нардеп Максим Гузенко: Прийняли важливий законопроект щодо податкової амністії

На сьогоднішньому засіданні Верховної Ради України депутати прийняли 16 проектів законів, із них в цілому – 13 і за основу – 3. Про це у Фейсбуці повідомив народний депутат від Сумщини Максим Гузенко (партія “Слуга народу”).

“Черговий пленарний тиждень розпочато!🇺🇦

На сьогоднішньому засіданні Верховної Ради України депутати прийняли 16 проектів законів, з них в цілому – 13 і за основу – 3.

Серед найголовнішого сьогодні ухвалили наступні законопроекти:

✅Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету (Реєстр №5153)

Податкова амністія

Законопроект передбачає у період з 1 липня 2021 року до 1 липня 2022 року провести одноразове добровільне декларування активів фізичних осіб.

✅Проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України у зв’язку із внесенням змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету (Реєстр №5156)

Податкова амністія – звільнення від відповідальності

Законопроект забезпечує виконання гарантій звільнення від відповідальності під час одноразового добровільного декларування активів фізичних осіб.

✅Проект Закону про внесення змін до розділу II “Прикінцеві і перехідні положення” Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури” щодо окремих аспектів дії перехідних положень (Реєстр №5157)

Реформа прокуратури

Законопроект завершує реформування органів прокуратури та дозволяє призначити до 1 вересня 2021 року членів Ради прокурорів України, відповідного органу, що здійснює дисциплінарні провадження”, – написав Максим Гузенко.