Нардеп Максим Гузенко: Перший важливий крок до ліквідації олігархічної системи в Україні зроблено!

Сьогодні Верховна Рада проголосувала у першому читанні за ініційований Президентом законопроєкт №5599 «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)”.

Це безпрецедентна подія в історії нашої держави, яка на законодавчому рівні обмежить монополізм олігархів в економіці, їхній вплив на політику і медійний простір, повідомив у Фейсбуці народний депутат від Сумщини Максим Гузенко (партія «Слуга народу»).

“Проблема з 30-річним стажем, яка весь цей час незалежності гальмувала розвиток України, нарешті закриє можливість окремим особам істотно впливати на ухвалення державних рішень і використовувати їх у власних інтересах.

Документ визначає правила взаємодії представників великого бізнесу з органами влади, у тому числі регламентує їхні зустрічі. На його основі розроблять антитрастові закони, закон про лобізм та інші нормативно-правові акти, які переформатують економічні та суспільні відносини в Україні.

І хоч попереду ще доопрацювання та друге читання, упевнений, що закон про деолігархізацію дасть поштовх розвитку середнього класу і пришвидшить ріст нашої економіки. Це саме ті принципи, з якими я йшов до парламенту!”, – написав Максим Гузенко.