Нардеп Максим Гузенко: “Хмелівська громада отримає новий спортивно-ігровий майданчик, обладнання для позашкільної освіти і три сучасні твердопаливні котли для соцзакладів”

Уже цього року Смілівський ліцей імені Феодосія Сахна (с. Сміле Хмелівської громади) перейде на твердопаливне опалення і нарешті відмовиться від «золотого» газу. Така ж участь чекає і на два адмінприміщення Хмелівської сільської ради. Про це у Фейсбуці повідомив народний депутат від Сумщини Максим Гузенко (партія «Слуга народу»).

“У відповідь на моє звернення до міністра фінансів України Сергія Марченка і голови Комітету з питань бюджету ВРУ Юрія Арістова навчальному закладу спрямували 315 тисяч гривень із державної субвенції, які підуть на закупівлю твердопаливного котла потужністю 400 кВт. Ще 140 і 107 тисяч гривень виділили Хмелівській сільраді на закупівлю котлів потужністю 150 і 100 кВт відповідно.

У зв’язку з різким подорожчанням газу котли на твердому паливі суттєво зменшать фінансові витрати закладів і зроблять їх незалежними від інших джерел енергії.

Крім того, за рахунок субвенції з бюджету «Центр позашкільної освіти», що в с. Гаї Хмелівської ОТГ, буде обладнаний сучасною технікою. Сюди спрямували 100 тисяч гривень для закупівлі мультимедійного проектора, екрану, комплекту музичного звукового обладнання, ноутбука, ламінатора і 6 матів для спортивної зали.

Ще 250 тисяч підуть на придбання дитячого спортивно-ігрового майданчика з тренажерами та ігровим обладнанням в Хмелівську ОТГ”, – написав Максим Гузенко.