Нардеп Максим Гузенко: Довгобуди, які десятками років стояли по всій Україні, нарешті будуть завершені

Довгобуди, які десятками років стоять по всій Україні, нарешті взяті на контроль і завершуються. Це стало можливим завдяки реалізації президентської програми «Велике будівництво», повідомив у Фейсбуці народний депутат від Сумщини Максим Гузенко (партія «Слуга народу»).

“Разом із колегами по парламентській фракції відвідав об’єкти цієї програми на Івано-Франківщині. Зокрема, дитячий садочок «Гуцулятко» у селі Верхній Ясенів. Раніше це був типовий довгобуд, у завершення якого місцеві мешканці вже не вірили. Майже 10 років вони жили без дитсадка. Але вже зараз у його приміщенні ведуться роботи, і невдовзі тут буде сучасний ремонт, якісні меблі та дві системи опалення. Вже у вересні заклад зможе прийняти 40 дітей!

Реалізувати проект вдалося зусиллями представників місцевого самоврядування у взаємодії з центральною владою і народними депутатами. Із місцевого бюджету на цей об’єкт пішло 1,5 млн грн, стільки ж було виділено в рамках соціально-економічного розвитку району, і ще 12,5 млн грн надійшли від Державного фонду регіонального розвитку.

Інший об’єкт, який наразі відновлюється, — міст у селі Рожнів Косівського району. Він був зруйнований ще у 2008 році, і тільки зараз, у рамках президентської програми, отримує друге життя — на ньому активно ведуться будівельні роботи.

Така ж участь чекає і на довгобуди Сумщини. Пріоритетами мають стати лікарні, школи, дитсадки та інші заклади соціального спрямування. Жителі нашого регіону, від маленьких сіл до обласного центру, повинні мати всі необхідні об’єкти інфраструктури для повноцінного та якісного життя”, – написав Максим Гузенко.