Нардеп Максим Гузенко: Будемо підсилювати Кабінет Міністрів професійними людьми

На сьогоднішньому засіданні Верховної Ради обранці розглянули питання кадрових призначень у Кабміні. Про це у Фейсбуці повідомив народний депутат від Сумщини Максим Гузенко (партія “Слуга народу”).

“Особисто підтримав кандидатуру Віктора Ляшка на посаду міністра охорони здоров‘я, Олександра Кубракова на посаду міністра інфраструктури, Олексія Любченка на посаду першого віцепрем’єр-міністра – міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

Віктор Ляшко до цього був головним санітарним лікарем і заступником голови МОЗ. Своїм першим завданням на новій посаді ставить забезпечення українців вакцинами у перші сто днів роботи.

Александр Кубраков раніше обіймав посаду голови «Укравтодору». Серед пріоритетів назвав залізничний транспорт, зокрема стабілізацію фінансового стану «Укрзалізниці»: оптимізацію витрат, організацію прозорих і конкурентних закупівель. Окремо зауважив потребу в оновленні матеріально-технічної бази підприємства: нові потяги, колії та технології.

Олексій Любченко — економіст, останній рік очолював Державну податкову службу, де показав зріст надходжень до бюджету «без драконівських заходів». Завданням на новій посаді бачить зростання ВВП, робочих місць та економіки в цілому.

Будемо підсилювати Кабінет Міністрів професійними людьми, адже попереду багато викликів і в України, і в нашої Роменщини”, – написав Максим Гузенко.