Нардеп Ігор Васильєв: “Ринок віртуальних активів іде до того, щоб стати відкритим і цивілізованим”

Верховна Рада прийняла законопроєкт 3637 “Про віртуальні активи”. Його головним ініціатором виступив комітет Цифрової трансформації на чолі з народним депутатом від Сумщини Ігорем Васильєвим (партія «Слуга народу»). Про це обранець повідомив у Фейсбуці.

“3637 Прийняли 🔥 Про віртуальні активи.

Головним ініціатором даного закону виступив мій комітет Цифрової трансформації, де я являюсь Головою підкомітету та являюсь співавтором даного закону 💪

Закон врегулює даний ринок, який існує в Україні вже близько 5 років, але поза правовим полем. Для українських покупців криптовалюти підвищаться гарантії завдяки тому, що криптобіржі отримуватимуть дозвіл на роботу в Україні. Їх перевірятимуть і стежитимуть, щоб не було шахрайства. Вимагатиметься верифікація клієнтів на криптобіржах.

Щодо лякалок про шалену інфляцію, яку нібито розкрутить легалізація криптовалют, то в законі прописано, що криптовалюти не є засобом платежу. Водночас можливі операції еквайрингу. Під час оплати відбуватиметься миттєва конвертація криптовалюти у гривню. Також встановлюються обмеження на обмін віртуальних активів.

Ринок віртуальних активів іде до того, щоб стати відкритим і цивілізованим. Тож рано чи пізно нам доведеться впроваджувати ці зміни, і краще зробити це одразу.

За віртуальними активами майбутнє. Вже через 10−15 років деякі країни можуть повністю відмовитись від паперових грошей. Завдяки ухваленню цього закону віртуальні активи зможуть стати легальним і звичним явищем для нас.

Як ви ставитесь до таких змін?

До речі, Сальвадор став першою країною, де з 7 вересня біткоїн став офіційною розрахунковою валютою. А ціна біткоїна на сьогодні складає майже 43 тис. $ 😯“, – написав Ігор Васильєв.