На звернення нардепа Михайла Ананченка фракція депутатів “Слуга народу” в м. Суми готує рішення про скасування підвищених тарифів на тепло

Фракція партії “Слуга народу” в Сумській міській раді оперативно відреагувала на звернення народного депутата Михайла Ананченка і готує проєкт рішення про скасування «відкорегованих» тарифів на опалення та гарячу воду, що були протиправно прийняті виконкомом. Про це повідомив заступник голови фракції Єфрем Лазарев на своїй сторінці у Фейсбуці:

“СУМЧАН НАМАГАЮТЬСЯ ПОШИТИ У ДУРНІ?
НЕ ДОПУСТИМО ТАЄМНИХ ПІДВИЩЕНЬ ТАРИФІВ!!!
21 січня в Сумах відбувся акт небаченого нахабства, жадібності та паплюження законів України. Наприкінці робочого дня і робочого тижня представники партії, що багато років керує процесами у місті, і до якої належить, зокрема і директор «Сумитеплоенерго», відвідали членів Сумського міськвиконкому на їх робочих місцях. Нічого не пояснюючи, членів виконкому попросили у робочому порядку підписати рішення про корегування тарифів на теплопостачання та гарячу воду для населення,бюджетних і релігійних організацій та інших споживачів.
Проект цього рішення з’явився на сайті 19 січня, на наступний день після чергового засідання виконкому, під час якого дане питання не розглядалося. Таким чином, члени виконкому не були з ним ознайомлені, не обговорювали його, не заслухували ніяких пояснень з цього питання.
Фактично представників виконкому позбавили можливості вивчити ситуацію і прийняти зважене рішення в інтересах сумчан, отримали їх підписи шляхом обману!
Такі махінації не відповідають законодавству України, яким передбачено ОБОВ’ЯЗКОВЕ попередження громади про зміну (корегування) тарифу і публікація проєкту відповідного рішення виконкому. Рішення про зміну тарифу не може прийматися в робочому порядку без обговорення. І ми впевнені – організаторам цієї схеми це прекрасно відомо!
Навіщо ж потрібне було таємне прийняття рішення та ще і в такому поспіху, з підписанням без ознайомлення з документом?
Дуже просто: свідомі члени виконкому ніколи б не погодилися на таку аферу: підняти тарифи для населення майже на 40 відсотків і для підприємств – майже на 80 (!) під виглядом коригування, та ще й не бачивши відповідних розрахунків, передбачених законодавством! Напевне, саме в підготовці даного «робочого рішення» криється і причина кількаразового переносу бюджетної сесії міської ради. Але чи хвилюють «підвищувачів» проблеми у життєдіяльності міста, викликані відсутністю прийнятого бюджету?
Ми не знаємо, як збираються дивитися у очі своїм виборцям організатори цієї «ефективної схеми». Але ми, депутати фракції партії «СЛУГА НАРОДУ» Сумської міської ради, переконані – сумчан хочуть пошити в дурні, нав’язавши їм необгрунтовані, значно завищені тарифи на тепло та гарячу воду! І цього не можна допускати! Тому ми готуємо на найближче засідання міської ради проєкт рішення про скасування «відкорегованих» тарифів. І сподіваємося на те, що наші колеги по депутатському корпусу не залишаться байдужими до цього питання і не сприятимуть легітимізації цього відвертого шахрайства!
Якщо депутати збираються чесно захищати інтереси своїх виборців – новий тариф буде скасовано! А далі нехай ініціатори підвищення виконують всю передбачену законом процедуру – якщо їхні розрахунки обґрунтовані, їм буде неважко це довести виконкому ПІД ЧАС ЙОГО ЗАСІДАННЯ!
ВИМАГАЄМО ПРОЗОРОЇ Й ЗАКОННОЇ РОБОТИ СУМСЬКОГО ВИКОНКОМУ!
АБО НАМ ДОВЕДЕТЬСЯ ІНІЦІЮВАТИ ПИТАННЯ ПРО ЙОГО ВІДСТАВКУ!”.