На відкритій території під Сумами гасили пожежу

4 жовтня, о 10:37, на лінію екстреного виклику 101 надійшло повідомлення про загоряння сухої рослинності по вул. Центральна в смт Степанівка Сумського району.

Про пожежу повідомили місцеві мешканці, які побачили дим та полум’я на відкритій території. На місце події було направлено черговий караул 29 – го Державного пожежно – рятувального посту. По прибуттю було встановлено, що вогнем охоплено дерева та суха рослинність на площі до 0,5 га. Для безперебійної подачі води на гасіння пожежні автоцистерни довелось до заправляти від водонапірної башти, яка була розташована на відстані 800 метрів від осередку горіння. О 10:57 загоряння локалізували, а о 12:38 – витративши на гасіння більше 5 тон води, повністю ліквідували.

Того ж дня схожий випадок мав місце у Краснопільському районі. О 12:55 до Служби порятунку 101 надійшло повідомлення про загоряння сухостою в урочищі «Закат» у с. Барилівка. На місце події було направлено черговий караул 34-го Державного пожежно-рятувального посту, місцеві пожежні команди сіл Сінне та Рибиця та 2 одиниці пристосованої техніки місцевого агропідприємства. По прибуттю було встановлено, що вогнем охоплено суху рослинність на площі до 4 га, щоб запобігти подальшому поширенню вогню на поруч розташований лісовий масив було проведено обпашку поля. Для безперебійної подачі води на гасіння пожежні автоцистерни довелось до заправляти від природньої водойми, яка була розташована на відстані 1 км від осередку горіння. О 13:58 загоряння локалізували, а о 15:09 – витративши на гасіння майже 10 тон води, повністю ліквідували. Всього на гасіння було залучено 2 одиниці спеціальної техніки та 6 чоловік особового складу від Державної служби України з надзвичайних ситуацій, 2 автомобіля та 2 працівники місцевих пожежних команд сіл Сінне та Рибиця і 2 одиниці пристосованої техніки та 2 працівники місцевого агропідприємства.

Джерело: