На Сумщині згоріла ще одна людина, спалюючи суху рослинність

Черговою жертвою підпалів сухої рослинності став 60-річний житель Роменщини.

1 вересня чоловік на власній присадибній ділянці під час спалювання сміття та сухих рослин загинув від отруєння чадним газом.

У поліції розпочали кримінальне провадження, у рамках якого остаточно встановлюють причини та обставини смерті громадянина.

Правоохоронці застерігають жителів області від випалювання сухої рослинності, і попереджають про адміністративну відповідальність за подібне «господарювання»:

— ст. 152 КУпАП (порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів) передбачає стягнення штрафів у розмірі від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 – 1360 грн.), а на посадових осіб, громадян-суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 -1700 грн.).

— за самовільне випалювання рослинності або її залишків, ст. 77-1 КУПАП передбачено накладення штрафу від ста вісімдесяти до триста шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3060 – 6120 грн.), на посадових осіб – від дев’ятисот до однієї тисячі двухсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (15300 –21420 грн.).

Окрім того, ст. 270 КК України «Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки» передбачає покарання від чималого штрафу до позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Нагадаємо, 2 вересня на Сумщині згоріла жінка, яка палила траву.

Джерело: