На Сумщині затримали співробітника колонії, який намагався доставити засудженим заборонені предмети

4 серпня 2020 року в державній установі «Роменська виправна колонія (№56)» було попереджено спробу доставки заборонених предметів до зони, що охороняється.

Так, близько 8:45, у ході проведення спільних заходів співробітниками оперативного відділу установи, сектору внутрішньої безпеки у Північно-Східному регіоні Управління з питань внутрішніх розслідувань та безпеки персоналу Департаменту з питань виконання кримінальних покарань та Роменської місцевої прокуратури Сумської області, біля КПП по пропуску людей було зупинено співробітника установи громадянина Т., у кишені формених брюк якого знаходився невідомий поліетиленовий пакунок.

Зі слів співробітника, у пакунку містилася наркотична речовина «канабіс», тому на місце події було викликано слідчо-оперативну групу Роменського ВП ГУНПУ в Сумській області.

Громадянин Т. добровільно видав працівникам правоохоронних органів пакунок, в якому під час догляду було виявлено речовину рослинного походження, за зовнішніми ознаками схожу на наркотичний засіб.

Пакунок приблизною вагою 150 г лейтенант мав намір занести до зони, що охороняється, невстановленим засудженим за грошову винагороду та подальшого розповсюдження наркотичної речовини в середовищі засуджених.

Наразі складено відповідні матеріали, які зареєстровані в Книзі обліку заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події в державній установі «Роменська виправна колонія (№56)», та разом з вилученою речовиною передані до Роменського ВП ГУНПУ в Сумській області для прийняття рішення згідно з чинним законодавством.

Джерело: