На Сумщині запровадять електронний облік об’єктів культурної спадщини

Сьогодні, 14 липня, під головуванням начальника управління культури Сумської обласної держаної адміністрації Олени Мельник відбулася нарада з фахівцями групи охорони історико-культурної спадщини щодо розгляду та затвердження складеної облікової документації на пам’ятки історії Сумського та Охтирського районів.

У ході наради також визначені завдання щодо активізації проведення моніторингу об’єктів історичної, археологічної спадщини та пам’яток монументального мистецтва для запровадження в області електронного обліку об’єктів культурної спадщини «Державний реєстр нерухомих пам’яток України».

Групі охорони історико-культурної спадщини доручено активізувати надання всебічної методичної допомоги органам місцевої влади, у тому числі об’єднаним територіальним громадам, щодо проведення моніторингу пам’яток, визначення місцеположення кожного об’єкта приладами GPS.

Ця інформація стане черговим важливим кроком у напрямку не тільки збереження і примноження культурної спадщини, а й широкого представлення її на сучасному інформаційному рівні.

Джерело: