На Сумщині з порушеннями зберігали аміачну селітру

Управління Держпраці спільно з Управлінням ДСНС України та ГУНП у Сумській області перевірило суб’єкти господарювання, які зберігають аміачну селітру для застосування на підприємствах будь-якої галузі, а також використовують її для виготовлення кальцієвої селітри, комплексних мінеральних добрив.

Нагадаємо, 4 серпня в морському порту у місті Бейруті (Ліванська республіка) сталася надзвичайна ситуація техногенного характеру, пов’язана із вибухом 2700 тон аміачної селітри. Унаслідок трагедії загинуло 137 осіб, близько 5 тис. осіб постраждало, десятки людей вважаються зниклими безвісти

Під час проведення позапланових заходів державного контролю у семи суб’єктів господарювання не виявлено факту застосування чи зберігання аміачної селітри. Натомість п’ять перевірених підприємств проводили такі роботи у ході своєї господарської діяльності, у чотирьох із них встановлені порушення з охорони праці, зокрема, у двох – порушення, що становлять загрозу життю і здоров’ю працівників.

Було подано позов до суду на заборону підприємствам, які допустили порушення, виконання робіт, пов’язаних із зберіганням селітри. Складено адміністративні протоколи по чотирьом підприємствам за ч.5 статті 41 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Один із суб’єктів господарювання не дав провести перевірку. Факт недопуску до перевірки було зафіксовано актом, матеріали передані до суду. На керівника підприємства складено адмінпротокол.

Джерело: