На Сумщині взяли під варту двох молодиків, які скоїли зухвалий розбійний напад

Краснопільським відділом Охтирської місцевої прокуратури повідомлено про підозру двом молодикам, які з корисливих мотивів напали на перехожого та побили його до втрати свідомості.

Подія сталась 13 липня 2020 року в с. Великий Бобрик Краснопільського району. Близько 2 год ночі нападники побачили перехожого, який йшов сам по безлюдній вулиці. Без зайвих слів молодики відразу накинулись на чоловіка з кулаками. Нападники били потерпілого, доки той не втратив свідомість. У лежачого чоловіка забрали мобільний телефон та смарт-годинник.

Вже через декілька годин співробітники поліції під процесуальним керівництвом прокуратури встановили особи нападників та затримали їх. Під час проведення обшуку в затриманих вилучено викрадені в потерпілого речі. Попри те, що одному із нападників 19 років, а іншому 25 років, вони мають багате кримінальне минуле.

У 23-річного потерпілого медики діагностували перелом носа, закриту травму грудної клітини та множинні забої тулуба та обличчя.

Дії підозрюваних кваліфіковано за ч. 2 ст. 187 (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу, вчинений за попередньою змовою групою осіб) КК України.

За клопотанням прокуратури рішенням суду 15 липня 2020 року підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права на заставу. За скоєне їм загрожує позбавлення волі на строк від семи до десяти років із конфіскацією майна.

Джерело: