На Сумщині відкрили пам’ятний знак автору тризуба

У Верхній Сироватці відкрили пам’ятний знак Василю Кричевському 28 вересня.

Автор малого герба України — тризуба — народився у Ворожбі Лебединського району. Два роки (1880-1882) навчався у цьому селі в церковно-приходській школі. У 2020 році виповнюється 140 років з моменту його навчання в закладі. Саме поблизу школи розмістили пам’ятний знак, передає «Суспільне».

Державний герб України складається з малого та великого гербів. Малим державним гербом України є золотий тризуб на блакитному фоні, затверджений Верховною Радою України 19 лютого 1992 р. Великий герб України перебуває ще у стадії розробки. За інформацією Українського інституту національної пам’яті, на сьогодні до Верховної Ради України подано кілька варіантів законопроєктів.

Тризуб є стародавнім символом, який зустрічався на нашій території з найдавніших часів і шанувався як магічний знак свого роду, оберіг. У вигляді державної символіки він використовувався князями часів Київської Русі, став Державним Гербом УНР, у ХХ ст. як символ репрезентував різні політичні організації. Ставши Державним Гербом сучасної України тризуб символізує спадкоємність традицій нашої території.

Джерело: