На Сумщині відкрили додаткову ІФА-лабораторію

Ще дну лабораторію з проведення ІФА-тестування відкрив голова облдержадміністрації Роман ГРИЩЕНКО на базі обласного клінічного медичного центру соціально небезпечних захворювань.

«Сьогодні, коли ми бачимо зростання статистичних показників щодо захворюваності на Covid-19, головне – більше людей тестувати. І очікування результатів тесту має тривати декілька годин, – зазначив Роман Грищенко. За умови, що є злагоджена робота, вчасна доставка матеріалу, бажання всіх працювати, ми зможемо швидше виявляти небезпеку та, за необхідності, терміново впроваджувати протиепідемічні заходи».

Очільник облдержадміністрації наголосив, що відкриття нової лабораторії надасть змогу отримувати реальнішу картину щодо інфікування населення та виявляти  весь ланцюг захворюваності.

  

Роман Грищенко підкреслив, що наразі відкриття цієї лабораторії – це вкрай важлива необхідність, адже це додаткова можливість розвантажити Сумський обласний лабораторний центр МОЗ та збільшити потужності щодо виявлення коронавірусу.

Як повідомив керівник  обласного клінічного медичного центру соціально небезпечних захворювань Тарас ЗЛИДЕННИЙ, перед будь-якою госпіталізацією або ПЛР-тестом потрібно робити ІФА тестування, тобто виявляти імуноглобуліни M та G в крові. Працювати лабораторія буде щоденно з 8 до 16 години дня з усіма категоріями населення, а особливо з особами, які знаходяться в групі ризику.

Джерело: