На Сумщині відбувся семінар із питань державної підтримки фермерів

У Буринській міській ОТГ пройшов семінар з питань розвитку сімейних фермерських господарств та впровадження земельної реформи. Зазначені семінари ініційовані Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України та облдержадміністрацією.

«Роль фермерських господарств у розвитку сільського господарства постійно зростає.  Сумщина є аграрним регіоном, тож з розвитком фермерства збільшуються можливості вирішення проблеми зайнятості на селі та відродження територій в цілому. Державна підтримка агровиробників – це реальний шанс отримати кошти на розвиток малого бізнесу у сфері сільського господарства»,  – зазначив директор обласного Департаменту агропромислового розвитку Олександр МАСЛАК.

Учасників семінару ознайомили з кроками створення сімейних фермерських господарств, умовами участі у програмах державної підтримки сільського господарства. Крім того, обговорили стан земельної реформи та презентували другу хвилю впровадження пілотного проєкту Державний аграрний реєстр.

Про державну фінансову підтримку на поворотній основі (безвідсоткові кредити) через Український державний фонд підтримки фермерських господарств розповів директор Сумського регіонального відділення Українського державного фонду підтримки фермерів Олексій ПАСЬКО.

Також під час заходу розглядалися пропозиції Сумського національного аграрного університету щодо співпраці з об’єднаними територіальними громадами області в таких напрямах, як розвиток галузі картоплярства, овочівництва, садівництва та виноградарства, вирощування декоративних рослин у північно-східному регіоні України. Значна увага приділялася і  питанню надання техніки в лізинг у 2020 році.

Джерело: