На Сумщині трьох підлітків затримали на пограбуванні кіоску

Троє підлітків, пошкодивши захисні ролети, намагались проникнути до торгівельного кіоску. Встановлена охоронна сигналізація не тільки вберегла завбачливого господаря від значних матеріальних збитків, а й допомогла затримати зловмисників.

Близько четвертої ранку на пульт Управління поліції охорони в Сумській області надійшов сигнал про спрацювання охоронної сигналізації в одному з торгівельних кіосків Шостки. За лічені хвилини група реагування поліції охорони вже була біля охоронюваного об’єкту.

Як з’ясували стражі правопорядку, винуватцями виклику стали троє місцевих підлітків віком 16-ти, 15-ти і 13-ти років. Хлопці зізналися, що намагались обікрасти торгівельний кіоск: пошкодили захисні ролети, відчинили віконце до приміщення та забрали звідти касовий апарат вартістю 7 000 гривень. В подальшому планували допомогти найменшому з їх компанії проникнути у середину торгівельної точки через віконце, щоб звідти він подавав їм товар. Проте оперативність поліцейських стала на заваді їх планам.

Зловмисники, побачивши машину правоохоронців, намагались втекти, але марно. Поліцейські вилучили у них викрадений касовий апарат, а самих підлітків затримали  та доставили до Шосткинського відділу поліції.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України «Крадіжка», в рамках встановлюють причини та обставини такої поведінки неповнолітніх.

Джерело: