На Сумщині суд став на бік агролісгоспу через хибні звинувачення у незаконному перевезенні деревини

Глухівський міськрайонний суд виніс ухвалу про відмову в задоволенні клопотання щодо арешту майна представника ДП «Глухівський агролісгосп». Після проведених слідчих дій автомобіль та лісопродукція були повернуті законному власнику, а інформація про незаконне перевезення деревини визнана хибною.

Йдеться про подію, яка сталася 7 травня цього року. На лінію 102 надійшов виклик про начебто незаконне перевезення лісопродукції породи дуб співробітниками ДП «Глухівський агролісгосп». Працівники поліції того ж дня затримали  автомобіль та розпочали службове розслідування із залученням уповноважених представників ОКАП «Сумиоблагроліс».

У ході рослідування виявили наступне: на підставі виписаного лісорубного квитка (серія СУ ЛРК №003095 від 13.04.2021) була заготовлена деревина породи дуб. Вивезення лісопродукції було заплановане на 7 травня. Вантажний автомобіль ЗІЛ-131 (д.н.з. ВМ 5786 СМ під керуванням водія Капиці С.М.) перевозив 6,175 м куб. лісопродукції з кварталу 44 виділу 16-1. На зазначену партію лісопродукції була виписана товарно-транспортна накладна (серії САА № 670030 від 07.05.2021 р., видана майстром Смирновим Д.І.). Пунктом призначення планувався цех переробки ДП «Глухівський агролісгосп». Накладна була підготовлена та передана до облікової системи в електронному форматі й мала двовимірний штрих-код згідно з вимогами чинного законодавства. Таким чином жодних порушень законодавства виявлено не було.

«Хочу подякувати всім, хто допоміг розібратися з деталями справи: правоохоронним органам — за проявлену пильність та оперативність у розслідуванні, а також представникам судової системи — за якісну роботу, неупередженість і об’єктивність», — прокоментував керівник обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Сумиоблагроліс» Олександр Будник.