На Сумщині ще одна лікарня почала приймати хворих на коронавірус

На Сумщині медустанови «першої хвилі» вже переповнені. Тому, згідно зі змінами, внесеними до Переліку закладів охорони здоров’я, які визначені для госпіталізації пацієнтів з гострою респіраторною вірусною хворобою COVID-19, Глухівська міська лікарня починає працювати в режимі прийому хворих коронавірусів.

Це одне з трьох закладів в Україні, які додатково перепрофілювали. — В інфекційному відділенні розгорнуто 26 ліжок. У лікарні є 11 апаратів штучної вентиляції легенів, з них чотири — у відділенні. Засобами захисту медперсонал забезпечений. Зараз в нашу лікарню госпіталізовано двоє пацієнтів, — прокоментував у вівторок в.о. директора лікарні Сергій НОСКОВ.

За його словами, лікування ковідних хворих буде безкоштовним лише частково. В наявності є антибіотики, жарознижуючі та інші лікарські засоби. Однак при необхідності деякі препарати пацієнтам та їхнім рідним доведеться купувати. Адже не всі ліки входять в загальний національний перелік, згідно якого робить закупівлі медустанову.

На 6 жовтня зареєстровано 22 активних хворих. За останній тиждень додалося 14. Дев’ять пацієнтів госпіталізовано до лікарень Кролевця, Шостки, Глухова. Через COVID у одного з учнів на карантин до 9 жовтня пішов Баничський НВК. На цьому тижні в Глухові коронавірус забрав життя двох людей. 71-річна жінка поступила в Кролевецькому лікарню в дуже важкому стані з двобічною пневмонією. Через кілька годин вона померла. Також померла відома в Глухові 66-річна власниця салону краси. Жінка повернулася з відпочинку з Трускавця. Вдома на неї стан різко погіршився. Жінка втратила свідомість. За словами працівників «швидкої», диспетчер розцінив ситуацію як можливий інсульт (близькі не повідомили про температуру і кашель), на виклик бригада поїхала в масках і рукавичках. Уже в лікарні вдалося встановити всі подробиці хвороби. КТ показало ураження легень на 90%, згодом ПЛР-дослідження підтвердило COVID. Через кілька днів жінка померла.

Також на цьому тижні в Глухівської лікарні пішов з життя житель району з підозрою на коронавірус. Його доставили у важкому стані з пневмонією. Зараз чекають результатів ПЛР-дослідження.

Джерело: