На Сумщині розшукують продавця віртуальної іномарки

До Кролевецького відділення поліції звернувся житель райцентра. Чоловік розповів, що у мережі Інтернет знайшов оголошення щодо продаж авто. Пропозиція відразу його зацікавила, так як машина була в хорошому стані та не дорого вартувала. Він зателефонував за вказаним у оголошенні номером телефону і обговорив з продавцем деталі майбутньої угоди. У ході бесіди продавець пояснив, що автомобіль знаходиться за кордоном.

Тож, для оформлення усіх необхідних документів та для ввезення легковика на територію України, необхідно перерахувати авансом певну суму. На що покупець погодився, переказавши гроші на рахунок, продиктований співбесідником. Однак очікування чоловіка так і не справдилися – на протязі місяця продавець так і не вийшов на зв’язок, а всі спроби зв’язатися з ним виявилися марними.
Зрозумівши, що став жертвою аферистів, чоловік змушений був звернутися за допомогою до поліції.
За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство» та встановлюють особу зловмисника та його місцеперебування.

Поліція звертається до громадян з засторогою бути уважними під час покупок через мережу Інтернет. Передоплату за товар можна вносити тільки перевіреним продавцям. Якщо ж продавець вам не відомий, оплачуйте покупки лише після їх отримання.

Джерело: