На Сумщині розшукують афериста-псевдобанкіра

Жертвою зловмисника став 46-річний житель Конотопа – чоловік потрапив у класичну шахрайську пастку «заблокована банківська картка».

Як пояснив поліцейським сам потерпілий, йому на мобільний надійшов дзвінок зі стаціонарного телефону. Співрозмовник назвався банківським працівником та повідомив, що найближчим часом банківські картки, якими він користується, будуть заблоковані. Тому всі кошти, які на них зберігаються, необхідно зняти та перерахувати на інші рахунки. Чоловік так і зробив: зняв свої заощадження та кількома платежами перерахував їх на мобільні рахунки, вказані зловмисником.

Схаменувся потерпілий лише після того, як завершив всі ці операції. Зрозумівши, що всі його 18 з половиною тисяч гривень отримали шахраї, чоловік звернувся до поліції за допомогою.

Наразі конотопськими дізнавачами за вказаним фактом відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство), в рамках якого вживаються всі необхідні заходи для встановлення особи зловмисника та його місцезнаходження.

Джерело: