На Сумщині розпочалося розслідування за фактом погрози зброєю поліцейським

Оприлюднена на одній із соцмереж подія, де поліцейський дістав табельну зброю для попередження наїзду автомобілем на нього та його колегу, трапилася 20 серпня у місті Путивль. У рамках перевірки будуть встановлені всі обставини, зокрема вилучені записи з камер відеонагляду та опитані співробітники супермаркету, де розпочався конфлікт.

На цей час відомо, що конфлікт розпочався, коли три жінки, жительки столичного регіону, будучи у Путивлі, хотіли зайти  у місцевий супермаркет без масок, чим порушили карантинні обмеження. На зауваження охоронця магазину вони не реагували, тож чоловік викликав поліцію.

Поліцейські, які прибули на місце, запитали у жінок документи для встановлення їх осіб. Жінки відповіли, що документи знаходяться у машині, пообіцяли їх надати, однак натомість сіли у машину і поїхали геть.

За годину цей автомобіль правоохоронці побачили на одній із вулиць райцентру. Вони  подали сигнал зупинитися. Жінка-водій авто зупинила, але від спілкування з поліцейськими всіляко ухилялася. Більше того – зробила спробу наїзду на поліцейського.

У відповідності з чинним законодавством, а саме з вимогами п. 11 статті 46 Закону України «Про Національну поліцію» та підпункту 7 пункту 4 цієї ж статті, працівник поліції дістав із кобури зброю задля попередження скоєння водійкою подальшого наїзду на нього та його колегу.

Того ж дня на всіх трьох жінок були складені адміністративні протоколи за ознаками ст. 44-3 КУпАП та ще один – на водійку за вчинення злісної непокори законній вимозі працівника поліції відповідно ст. 185 КУпАП. Зазначені адміністративні матеріали направлені в суд: їх розгляд призначено на 29 вересня.

Після виходу публікації керівництво ГУНП в області призначило службове розслідування за фактом дій працівників поліції, у рамках якого буду встановлені всі обставини події, зокрема вилучені записи з камер відеонагляду та опитані співробітники супермаркету, де розпочався конфлікт.

https://www.facebook.com/watch/?v=3258249174294594&extid=tQpGZrhgMznyzD0z

Джерело: