На Сумщині проходить Всеукраїнський форум «Розвиток регіональних мереж молодіжних центрів»

На урочисте відкриття завітали заступниця міністра молоді та спорту України Марина ПОПАТЕНКО і голова облдержадміністрації Роман ГРИЩЕНКО.

«Молодіжна політика – про молодь, для молоді і за участю молоді. Відповідно, для нас важливо надати поштовх розвитку місцевих молодіжних центрів. І головне – створення таких центрів в кожній громаді України», – зауважила заступниця міністра. Марина Попатенко зазначила, що лише у партнерстві з місцевими органами влади можна досягти успіху і ефективно розвивати молодіжну політику.

Голова облдержадміністрації у вітальному слові наголосив: «Молодь – це рушійна сила розвитку нашої області та України. Для нас дуже приємно, що саме наш обласний центр потрапив до міст, де проводяться форуми такого рівня, оскільки це є своєрідною відзнакою тих зусиль та досягнень, що має наш регіон в сфері молодіжної політики».

«Обласна влада максимально сприятиме тому, щоб у кожній ОТГ області з’явився молодіжний центр. Це надасть додаткові можливості молоді для розвитку, самореалізації, набуття знань, як бути активним і змінювати країну на краще»,  – підкреслив Роман Грищенко.

Директор «Всеукраїнського молодіжного центру» Євген БОНДАРЕНКО відмітив, що проведення такого заходу – одна із важливих подій в Україні. «Зараз для нас важливо разом з молодіжними центрами локального, обласного, всеукраїнського рівня, профільними управліннями органів влади спільно напрацювати продуктивну взаємодію, адже розвиток молодіжної політики має набрати великих обертів», – зазначив він.

Впродовж двох днів учасники будуть опрацьовувати найбільш актуальні питання щодо того, як визначати та стратегувати ролі і цілі молодіжних центрів, навіщо потрібне мережування молодіжних центрів і що для цього необхідно, як будувати комунікації зі стейкхолдерами і партнерами, як залучити органи влади до розбудови молодіжної інфраструктури.

Важливо, також, що Міністерство молоді та спорту України постійно забезпечує організаційний, методичний, інформаційний супровід, підготовку та навчання фахівців молодіжних центрів, а також всіх тих, хто прагне створювати та розвивати такі простори на місцях. Наступні форуми «Розвиток регіональних мереж молодіжних центрів» відбудуться у Львові та Києві.

Довідково. Питання створення та розвитку мережі молодіжних центрів, особливо в громадах, відображені в проєктах стратегії та концепції розвитку державної молодіжної політики до 2030 року, а також в Державній стратегії регіонального розвитку на 2021—2027 роки, затвердженої Постановою Кабінету Міністрів України від 05.08.2020 №695.

Джерело: