На Сумщині «працівниця енергозбуту» викрала у пенсіонера 60 тисяч

Злодійка представилась працівницею служби енергозбуту, і попросила доступ до електролічильники нібито для контрольного зняття показників. А за деякий час після цього літній чоловік виявив зникнення всіх своїх заощаджень.

Із відповідним повідомленням до чергової частини Конотопського відділу поліції звернувся 85-річний житель районного центру. Він розповів правоохоронцям, що кількома днями раніше до нього приходила невідома жінка, яка назвалася співробітницею служби енергозбуту. Під приводом зняття показників лічильника вона зайшла до помешкання старенького, щось записала у своєму блокноті. А далі розговорилася з господарем про життя, похвалила його хазяйновитість та охайність і через деякий час пішла геть.

Проте, коли за кілька днів у пенсіонера виникла потреба зробити серйозну покупку, він виявив, що всі його заощадження, — а це близько 60 тисяч гривень, — зникли. «Слідчими за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка) та проводяться всі необхідні першочергові розшукові та слідчі заходи для встановлення особи, яка скоїла це правопорушення, та її місцезнаходження», — говорить Сергій Породько, начальник Конотопського відділу поліції.

Поліція просить про допомогу у встановленні особи зловмисниці. Відомо, що це жінка слов’янської зовнішності, зростом близько 160-165 см, середньої статури, з русявим волоссям середньої довжини. На вигляд їй близько 25-30 років. Була одягнена у сарафан світлого кольору. Якщо ви володієте будь-якою інформацією, яка допоможе у розкритті даного кримінального правопорушення, просимо повідомити про це до Конотопського відділу поліції за адресою: м. Конотоп, пр. Миру, 14 або за телефонами: (068) 070-21-74 та (095) 348-86-06 чи на лінію 102.

Джерело: