На Сумщині поліцейські та прикордонники вилучили велику партію наркотичної сировини

Майже п‘ять кілограмів маковиння, кілограм конопель, медичні шприци з опійним розчином, близько 300 грамів конопляного насіння та саморобний пристрій для куріння марихуани вилучили правоохоронці у 44-річного жителя Середино-Буди.

Цей чоловік потрапив у поле зору оперативників Середино-Будського відділення поліції під час проведення оперативно-профілактичних заходів, спрямованих на виявлення фактів незаконного зберігання наркотичних засобів.

Слідчі поліції та працівники прикордонного загону провели вдома у 44-річного жителя райцентру санкціонований обшук, результати якого вразили навіть бувалих правоохоронців. П‘ять кілограмів макової «соломи», близько одного кілограму коноплі, саморобний пристрій для вживання наркотичних речовин – так званий «бульбулятор», десять шприців, наповнених білою рідиною, та близько 300 грам насіння коноплі – все це було знайдено та вилучено вдома у чоловіка.

Працівники дізнання Середино-Будського відділення поліції відповідно ч.1 ст. 309 КК України (незаконне виробництво, виготовлення…, зберігання.., наркотичних засобів без мети збуту) відкрили кримінальне провадження та розпочали досудове розслідування, в рамках якого призначили експертне дослідження всього вилученого, встановлюють джерело походження виявлених сировини та речовин, а також перевіряють їх власника на причетність до збуту наркотиків місцевим наркозалежним громадянам.

Чоловіку загрожує обмеження або позбавлення волі на строк до трьох років. Втім, остаточне «слово» у цій справі залишається за судом.

Джерело: