На Сумщині пішов із життя собака-легенда кінологічного спорту

Лише за кілька тижнів Курту виповнилося б 11 років. Ще у далекому 2009 році він підкорив сердце своєї власниці Анни Кунічик і до останньої миті залишався взірцем відданності і еталоном робочого собаки. Разом вони на найвищому рівні освоїли декілька видів дресирування — тут і пошуково-рятувальна справа, і слідова робота, і міжнародна спортивна система дресирування. Позаду у них три чемпіонати світу у різних країнах. Навіть якщо коротко згадати спортивні досягнення Курта, вийде чималий послужний список: BH, IPO-I CACT, IPO-II, IPO-III, IРO-R (RH-F-A), WUSV 2014, WUSV 2015, WUSV 2016, IPO-FH CACT.

Значний слід залишив Курт і у племінному робочому розведенні України. KURT ZOTERHOF походив від двох відомих собак, імпортованих з Данії – Jabina Trucker (Jucan von Peroh) і Jabina Ursa. Сам будучи видатним собакою, Курт добре передавав свої якості. Серед нащадків Курта багато чудових робочих собак як у спорті, так і на службі. Успішно працюють у Кінологічному центрі собаки-детектори AYAKS FOR ZOTERHOF GRAY WOLF HAUSE та LUISI GRAY WOLF HAUSE. Одна з кращих племінних маток розплідника – Фроя Зотерхоф, нащадки якої також служать як собаки-детектори, несе крові Курта Зотерхоф та Іши Зотерхунд.

Навіть онуки Курта вирізняються високими показниками у роботі. Так у АРЗСП У ДСНС України у Кіровоградській області служать одразу два брати: Жеронімо Апачі Дерек та Залізної Волі Аякс. Майже у кожному собаці центру тече частка крові Курта.

Яскравий, харизматичний, вражаючий — Курт з першого погляду западав у душу кожному. Їх виступами з Анею будуть захоплюватись спортсмени-кінологи ще багато років. І навіки залишиться Курт у серцях співробітників Кінологічного центру і усіх кінологів ДСНС України.

Світла пам’ятьКурт Зотерхоф

Опубліковано Cynological Center of the State Emergency Service of Ukraine Неділя, 5 липня 2020 р.

debaty.sumy.ua