На Сумщині ледь не згоріло кукурудзяне поле

3 жовтня о 18:16 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загоряння сухої рослинності поблизу с. Волинцеве, Путивльського району. На гасіння направили місцеву пожежну команду с. Мінакове та, подолавши відстань в 12 км, з райцентру прибуло відділення чергового караулу 15-ї державної пожежно-рятувальної частини.

Як було встановлено, загорілися чагарники та інша суха рослинність. Поривами вітру полум’я стрімко поширювалося. Виникла загроза для розташованого поруч поля з кукурудзою. На місце пожежі залучили трактор з плугом, який оборював навколишню територію для запобігання подальшого просування загоряння.

Для дозаправки водою автоцистерни довелося направляти до водонапірної башти, що знаходилася в 2 км від осередку горіння. О 21:16 спільними зусиллями вогнеборцям вдалося локалізувати полум’я на площі близько 4 га. та відвернути небезпеку від сільськогосподарських насаджень. О 21:46 – пожежу ліквідували.

Усього на гасіння залучалося 4 чоловіки особового складу та 1 одиниця техніки від Державної служби України з надзвичайних ситуацій, 1 працівник та 1 одиниця техніки від місцевої пожежної команди.

За попередніми висновками фахівців, припустима причина загоряння – необережне поводження з вогнем. Для попередження таких випадків громадянам необхідно бути вкрай відповідальними у дотриманні вимог пожежної безпеки — не спалювати сухостій, стерню та сміття, не розпалювати вогнища у лісах та лісопаркових зонах. При виявленні ознак пожежі на відкритій території, на сільгоспугіддях та у лісовій місцевості негайно викликайте рятувальників за номером «101»!

Джерело: