На Сумщині горять торфовища

У Путивльському районі другий тиждень горять торфовища. Про це 12 жовтня повідомив співробітник пресслужби ДСНС в Сумській області Артем Ніколаєнко.

За його словами, перше повідомлення про горіння сухої трави неподалік села Волинцеве надійшло 3 жовтня. Тоді пожежники використали 8 т води для гасіння з дозаправленням від місцевої водонапірної вежі, передає «Суспільне».

Наступні повідомлення були 5 та 6 жовтня, каже він.

“6 жовтня — також, у тому самому місці. Площа загоряння до 15 га. Це — суха рослинність. Для ліквідації використали 28 т води з дозаправленням. Наразі там працюють місцеві пожежні команди”, — говорить він.

За його словами, вогонь локалізували і ліквідовують приховані осередки горіння. Рятувальники встановили, що причиною стало необережне поводження з вогнем.

За словами речника Нацполіції Сумщини Володимира Крупецьких, поліція не відкривала кримінальне провадження за фактом пожеж у Путивльському районі. За інформацією сайту Путивльської райдержадміністрації 8 жовтня там створено штаб для координації дій рятувальників, представників служб та активістів. Згідно з інтернет-ресурсом SaveEcoBot, який показує дані про забруднення та забруднювачів довкілля на ранок 12 жовтня, на захід від села Волинцеве, було 7 осередків займання.

Джерело: