На Сумщині двоє громадян пропонували працівникам поліції гроші, намагаючись уникнути адміністративної відповідальності

Мова йде про адміністративні правопорушення, пов‘язані з вживанням алкоголю. У першому випадку чоловік розпивав спиртні напої у громадському місці, у другому – водій керував автівкою, будучи в стані алкогольного сп‘яніння.

Відтак, аби уникнути складання адміністративних матеріалів та подальшого їх розгляду у суді, 25-річний глухівчанин запропонував працівнику сектору реагування патрульної поліції Глухівського відділу поліції 200 доларів США неправомірної вигоди.

Подібним чином намагався уникнути адміністративної відповідальності і 56-річний житель Кролевця. Чоловік запропонував 10 тисяч гривень і талони на 50 літрів пального керівнику підрозділу патрульної поліції Кролевецького відділення поліції.

В обох випадках правоохоронці відмовилися від грошей, та викликали слідчо-оперативні групи для документування обох протиправних фактів.

Наразі стосовно громадян складені адміністративні протоколи відповідно за ст. 178 КУпАП (розпивання спиртного у громадських місцях) та ст. 130 (керування транспортним засобом особою, що перебуває у стані сп‘яніння).

За фактами пропозиції неправомірної вигоди службовим особам відкриті кримінальні провадження за ознаками ч.1 ст. 369 КК України. Тож тепер любителям алкоголю доведеться не тільки сплатити чималі штрафи, а й відповісти перед судом за вчинені злочини.

Джерело: