На Сумщині двічі ліквідовували загоряння дровників та сіна

9 вересня о 08:43, до Служби порятунку 101, надійшло повідомлення про загоряння дровника по вул. Лісова в с. Буйвалове Кролевецького району. Про пожежу повідомили випадкові перехожі. На місце події було направлено черговий караул 22 – ї Державної пожежно – рятувальної частини.

По прибуттю було встановлено, що вогнем охоплено покрівлю та стіни по всій площі, також солому до 1 т та дрова до 10 куб. м. Для безперебійної подачі води, автоцистерну довелося дозаправляти від водонапірної башти, яка знаходилася на відстані до 2 км від осередку горіння.

О 09:07 загоряння локалізували, а о 10:20 – витративши на гасіння близько 5 тонн води, повністю ліквідували.

Наступного дня, 10 вересня, о 06:44, на лінію екстреного виклику 101, надійшло повідомлення про загоряння сінника та дровника під одним дахом по вул. Висоцька с. Мала Корчаківка Сумського району. На місце події було направлено черговій караул 27 – го Державного пожежно – рятувального поста.

Прибувши на місце, рятувальники встановили, що полум’я охопило сінник та дровник по всій площі. Утворилася загроза подальшого поширення вогню на поруч розташований сінник. Для безперебійної подачі води на гасіння пожежні автоцистерни довелось до заправляти від водонапірної башти, яка була розташована на відстані до 4 км від осередку горіння.

О 08:06 загоряння локалізували, а о 09:03 – витративши на гасіння близько 7,5 тонн води, повністю ліквідували.

В обох випадках на гасіння було залучено 2 одиниці спеціальної техніки та 6 чоловік особового складу від Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Джерело: