На Сумщині для першокласників готують матеріальну базу в рамках «Нової української школи»

На Сумщині у форматі Zoom-конференції відбулися онлайн-наради для керівників органів управління освітою, директорів закладів загальної середньої освіти та інтернатних закладів.

«Пріоритетом в освіті є ефективна реалізація всіх принципів Нової української школи. Важливим є втілення ідей зазначеної концепції у всіх аспектах у кожному закладі освіти, щоб 1 вересня всі першокласники прийшли в сучасні, облаштовані відповідно до нових освітніх викликів класи», – зазначила директор Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації Вікторія Гробова.

З учасниками нарад проаналізовано використання коштів державної освітньої субвенції на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа». До початку 2020/2021 навчального року керівникам органів управління освітою було поставлено завдання освоїти кошти державної субвенції та придбати сучасні меблі, дидактичні матеріали, мультимедійне та комп’ютерне обладнання для учнів 1-х класів, а їх приступить до навчання 9 952.

У рамках впровадження нової освітньої реформи усі вчителі перших класів пройшли дистанційні та очні курси щодо впровадження нового Державного стандарту початкової освіти.

На онлайн-нарадах обговорено також питання потреби створення та функціонування інклюзивних класів у перших класах Нової української школи у закладах загальної середньої освіти, архітектурної доступності для здобувачів освіти з особливими освітніми потребами, забезпечення закладів освіти високошвидкісним Інтернетом, порядку використання субвенції з державного бюджету місцевим для створення нового освітнього середовища для першокласників.

Джерело: