На Шосткинщині витратять 750 тис. грн на вивезення отрутохімікатів

У п’ятницю, 16 жовтня, відбулася 40-а сесія Шосткинської районної ради, яка стала завершальною в роботі депутатів сьомого скликання. На порядок денний було винесено 11 питань, що стосуються різних сфер життя району.

Зокрема, депутати розглянули і прийняли рішення про внесення змін до низки чинних районних програм, а саме: програми підтримки та розвитку первинної медичної (медико-санітарної) допомоги в Шосткинському районі на 2020 рік, Районною програми соціального захисту населення на 2017-2021 роки, програми підтримки малого та середнього підприємництва в Шосткинському районі 2017-2020 роки … Також розглянули і прийняли відповідні рішення з комунальних питань.

Одним з актуальних питань, яке розглянули депутати під час сесії, стало виділення коштів на вивезення отрутохімікатів з території Шосткинщини.

Нагадаємо, в 2015 році в Шостці під час транспортування стався розлив небезпечних отрутохімікатів. Небезпечну речовину, в складі якого вода, гас і близько 10% гептилу, зібрали в тари та розташували на тимчасових майданчиках в Шосткинському районі, на території Ображевскої і Ковтунівскої сільрад. Всього там зберігається 52,9 тонн найнебезпечніших хімічних речовин. Протягом п’яти років з території Шосткинщини небезпечні відходи так і не вивезли, і за цей час місцеві жителі почали висипати отрутохімікати і красти бочки, в яких вони зберігалися.

В ході попередньої 39 сесії районної ради під час розгляду бюджетних питань депутати жваво обговорювали питання про внесення змін до районного бюджету в частині передачі субвенції Ковтуновскому сільській раді на вивезення хімічно небезпечних речовин з території сільської ради. На виконання цих заходів з обласного бюджету виділено кошти в сумі 1 087 500 гривень на умовах співфінансування з районного бюджету. Але тоді необхідної суми на співфінансування, а це близько 750 тис.гривень, в районному бюджеті не знайшлося. Депутати районної ради доручили Шосткинської районної державної адміністрації передбачити в районному бюджеті необхідні кошти.

І в ході засідання сесії 16 жовтня депутати одноголосно підтримали рішення про внесення змін до програми поводження з відходами та змін до районного бюджету, відповідно до яких виділено 750 тис. Гривень для передачі Ковтунівській сільраді на проведення природоохоронних заходів.

shostka.info