«На школи, садочки і лікарні Сумської громади спрямували понад 10 мільйонів субвенції» – нардеп Тетяна Рябуха

Народний депутат від «Слуги народу» Тетяна Рябуха повідомила, які саме об’єкти 157-го округу отримали фінансування за рахунок субвенції на соціально-економічний розвиток. Ідеться про суму більш ніж 10 мільйонів гривень. Про подробиці  вона написала на своїй сторінці у Фейсбуці:

«Скажу відверто: коли я і моя команда формували перелік ремонтів, нам довелося спиратися на наявні проекти.

І тут є своє пояснення — місто не готове оперативно надавати проекти для реалізації через банальну відсутність проектно-кошторисної документації, яка майже зовсім не розробляється на замовлення міської влади. Тобто гроші на ремонти є, а документації немає. Як в анекдоті про чоловіка, який роками просив у Бога виграш у лотерею, і жодного разу не придбав білет. Сподіваюся, що наступного року місцева влада хоча б придбає білети (читай — підготує проекти).

В будь-якому разі перші протипожежні системи в школах Сум з’являться вже цього року. І це надважливо, адже йдеться про безпеку наших дітей.

? Придбання тренажеру для реабілітації для Комунального некомерційного підприємства «Центральна міська клінічна лікарня» Сумської міської ради.

? Капітальний ремонт огорожі, павільйонів та замощення території Комунальної установи Сумський навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І ступеня — дошкільний навчальний заклад №9 Веснянка».

? Капітальний ремонт будівлі із заміною вікон на металопластикові Сумського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) № 39 «Теремок».

? Капітальний ремонт будівлі із заміною вікон на металопластикові Сумського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) № 15 «Перлинка».

? Капітальний ремонт покрівлі з утепленням Комунальної установи Сумський спеціальний реабілітаційний навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ступеня — дошкільний навчальний заклад № 34».

? Капітальний ремонт «Монтаж системи автоматичної пожежної сигналізації, оповіщення людей про пожежу та передавання тривожних сповіщень Комунальної установи Сумська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 23».

? Капітальний ремонт «Монтаж системи автоматичної пожежної сигналізації, оповіщення людей про пожежу та передавання тривожних сповіщень Комунальної установи Сумська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №17».

? Капітальний ремонт харчоблоку Комунальної установи Сумська спеціалізована школа І ступеня №30 «Унікум» Сумської міської ради.

Джерело: