На Роменщині рятувальникам знадобилося 120 тонн води, щоб загасити пожежу на лузі

13 вересня о 08:04 на лінію екстреного виклику 101 надійшло повідомлення про загоряння сухої рослинності на лузі села Ведмеже Роменського району. Про пожежу повідомив випадковий перехожий, який побачив дим та полум’я на відкритій території. На місце події було направлено чергові караули 14- ї Державної пожежно -рятувальної частини.

По прибуттю було встановлено, що вогнем охоплено залишки сухостою на площі до 1,8 га, утворилась загроза подальшого поширення вогню на більшу площу, тому для приборкання пожежі довелось додатково залучити 1 автомобіль місцевої пожежної команди с. Рогинці. Використовуючи спеціальну техніку, рятувальники забезпечили безперебійну подачу води до епіцентру горіння від природної водойми, яка розташовувалась на відстані 140 м.

О 10:55 загоряння локалізували, а о 20:14 – витративши на гасіння майже 120 тонн води, повністю ліквідували.

Цього ж дня схожі випадки мали місце в м. Суми та с. Клишки Шосткинського району, де на відкритих територіях горіли залишки сухої рослинності.

Всього на гасіння було залучено 5 одиниць спеціальної техніки та 22 чоловіки особового складу від Державної служби України з надзвичайних ситуацій, 1 автомобіль та 1 працівник місцевої пожежної команди.

Джерело: