На підтримку онкохворої жінки в Сумах провели благодійне тренування

Благодійне тренування на підтримку онкохворої жінки влаштували дві тренерки-сумчанки. Відбулося воно просто неба 19 липня, передає suspilne.media.

О восьмій ранку на території літньої естради в міському парку імені Кожедуба збираються дівчата зібралися на другі благодійно-спортивні збори. Дар’я відвідувала минуле тренування, прийшла й на це. «Коли є можливість поєднати активність з благодійністю — це взагалі чудовий мікс», говорить дівчина.

Усього на тренуватися зібралися понад 30 дівчат. «Люди реагують! Ми навіть не очікували. Завдяки цій реакції ми продовжуємо робити це надалі», — розповідає тренерка Анна Ковшик.

У Сумах влаштували благодійне тренування на підтримку онкохворої жінки

«Ми думали над тим, що може посприяти приходити на тренування у неділю, о 8-й ранку, — розповідає тренерка Анна Дубченко. — пожертвувати своїм сном, і подумали: нам потрібна якась подвійна мотивація і цією мотивацією стало саме благодійне тренування, адже ми вважаємо, що можемо приносити користь не тільки власному тілу, але й людям».

Заняття триває 1 годину 20 хвилин. Складається з двох частин — по 40 хвилин кожна.

У Сумах влаштували благодійне тренування на підтримку онкохворої жінки

«Це повноцінне функціональне тренування, може брати участь людина з різною групою підготовки. 40 хвилин наступних — це розтяжка від мене», — розповідає Анна Ковшик.

Відвідала заняття й Аліна Головко – це онкохвора жінка, на підтримку якої влаштували захід. Аліна виховує дитину. Каже, що сумує за спортом, але сама зараз не тренується через хворобу, «метастази в легенях і невідомо, як це може позначитися на здоров’ї».

У Сумах влаштували благодійне тренування на підтримку онкохворої жінки

Діагноз Аліни – меланома четвертої стадії з метастазами в легені та лімфовузли — встановили їй цього року. Потім була операція, тепер – лікування. «Препарат Кітруда в Україні дорогий. Одна крапельниця коштує 128 тисяч. Поки 8 крапельниць Кітруди, це трохи більше мільйона гривень. На жаль, родина коштів таких не має», — розповідає Аліна.

Жінка каже – наразі пройшла перший курс крапельниць. Наступний призначений на 24 липня. Наразі ж триває збір коштів.»На рахунок поступають кошти — гривня, сім гривень, двадцять гривень.Навіть такі маленькі суми коли збираються, то ми можемо придбати препарат», — розповідає жінка.

За тренування дівчата зібрали 5125 гривень. Ці кошти перерахували Аліні. Тренерки кажуть, що благодійні тренування будуть регулярними — щонеділі, о 8-й ранку.

Що таке меланома, та як лікують таку хворобу, розповіла лікарка Аліни Головко, Марія Кукушкіна. «Це злоякісна пухлина, яка походить з пігментних клітин, яка дуже гарно лікується на першій-другій стадії захворювання, і яка представляє собою велику проблему у лікуванні на третій і, особливо, четвертій стадії захворювання. У сучасному світі використовується дороговартісна терапія або імунотерапія, таргетна терапія, вартість якої не покриває Україна, всі фінансові витрати сплачує пацієнт та його рідні. Це велика проблема для всіх пацієнтів з четвертою стадією», — говорить лікарка.

Джерело: