«На манеже – все те же»: скандальний депутат знову йде на вибори

Скандально відомий Володимир Чепік, який доношує мандат депутата, а ще по сумісництву є підприємцем та соратником екснардепа Медуниці, настільки сильно хоче усістися у крісло депутата, що не пропускає жодних виборчих перегонів.

На цьогорічних злоязикий політик знайшов собі прихисток у «Європейській Солідарності» й зазіхнув одразу на друге місце у виборчому списку, пише azimuth.sumy.ua. Він поступився лише очільнику Сумської райради Вадиму Акпєрову, який йде першим і боротиметься за крісло мера обласного центру.

Відомо, що Володимир Чепік із 2006 року до травня 2015 року працював юристом у виконавчих органах Сумської міськради на різних посадах.

На виборах 2015 року став депутатом Сумської міськради на окрузі №3 (політична партія “За Україну!”. Був депутатом Сумської міської ради V скликання (2006-2010 рр.) від блоку “Нічний дозор”. На виборах 2010 року був кандидатом в депутати Сумської міськради від партії “За Україну!”, однак партія не потрапила до міськради. На виборах народних депутатів України у 2019 році – №50 у виборчому списку партії “Українська стратегія Гройсмана”, партія не потрапила до Верховної ради.

Його фінанси, за декларацією 2019 року, точно «не співають» романси. Принаймні офіційно. За минулий рік вони з дружиною задекларували заощадження в іноземній валюті – 5 тис. USD та 3 тис. EUR і на двох заробили більше півмільйона гривень.

У його власності — квартира в Сумах (загальною площею понад 48 м 2), земельні ділянки площею 962 м2 у Сумах та 17950 м2 на Білопільщині, нежитлове приміщення у Сумах (площею 5,5 м2), ще одне нежитлове приміщення та земельна ділянка — у Великій Чернеччині.

У декларації також вказано, що родина має  кросовер Hyundai SANTA FE 2013 року випуску, який начебто коштує 47 888 гривень. У той же час на авторинку ціни на подібне авто стартували минулоріч від 162 тисяч гривень.

Щодо доходів, то понад 281 тис. грн депутат отримав від підприємницької діяльності, бизько 8 тис. грн – від надання майна в оренду, понад 17 тис. грн склали страхові виплати, понад 15 тис. грн – відсотки від банківських вкладів тощо. Вочевидь цього виявилося недостатньо, тому він скористався державною допомогою в розмірі понад 1200 грн.

Щодо дружини, яка працює у мерії Сум, Катерини Чепік, то вона отримала 275 961 грн заробітної плати, близько 8 тис. грн доходу від банку та деякі кошти від бонусних договорів і відсоткових ставок.

Декілька років тому Володимир Чепік прославився тим, що будучи п’яним як чіп, розбив вітрину кафе. Тоді проти нього було порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Додамо, що раніше Чепік вже неодноразово вчиняв хуліганські дії. Так, він кидав димову шашку у приміщення міської ради, де проходило засідання виконавчого комітету, чим вчинив загрозу декільком десяткам життів.