На Лебединщині поліція розшукала та повернула чоловіку викрадений телефон

Як встановили правоохоронці, житель одного з сіл Лебединського району приїхав до райцентру своїм велосипедом за покупками, коли у нього зник мобільний телефон. Оперативникам Лебединського відділення поліції знадобилось кілька годин, аби «вирахувати» злодія і вилучити у нього чужий гаджет.

Вийшовши з покупками з крамниці, заявник побачив кількох чоловік, і вирішив, що вони можуть скласти компанію за плашкою горілки. Тож і запропонував їм пригоститися спиртним. І поки товариство випивало, один із компанії тихцем вийняв із барсетки чоловіка мобільний телефон.

Виявивши зникнення свого сотового, потерпілий сповістив про це до поліції. Слідчо-оперативна група опитала 57-річного заявника, і, маючи опис кожного з приятелів по чарці, швидко «вирахували» крадія. Оперативники розшукали підозрюваного і вилучили у нього мобільний чоловіка.

Слідчі кваліфікували дії 52-річного зловмисника за ознаками ч. 1 ст. 185 КК України як крадіжку, та розпочали досудове розслідування. Підозрюваному загрожує штраф, або громадські чи виправні роботи, або арешт, або обмеженням волі на строк до п’яти років.

Джерело: