На комунальному підприємстві Сум провели благодійну фотосесію

У Сумах провели фотосесію для безпритульних тварин. Її влаштували на території комунального підприємства, що на Хіммістечку.

Ідея такого заходу належить волонтерам, які вирішили творчим шляхом підняти проблему безпритульних тварин у місті, показати, якими вони є насправді та як їм живеться у спеціалізованому міському притулку.

«Ці собаки абсолютно нічим не гірші за домашніх. А, можливо, в чомусь і кращі. За допомогою камери я намагався це показати іншим людям, аби вони бачили, що це прекрасні тварини, яким потрібні люблячі господарі», — говорить сумський фотограф Сергій Тіссо.

До справи долучилася і фотографиня Вікторія Обозна. Вона обожнює анімалістичну зйомку і теж небайдужа до долі тварин. «У своїх роботах я хотіла відобразити, що собак у притулку можна показати не тільки через призму жалібних відчуттів, з сумними очима і тому подібне. А ще й як вірних друзів, чотирилапих помічників та компаньйонів. Тварин я люблю, вони, мабуть, це відчували, бо із задоволенням позували мені», — ділиться Вікторія.

Директор КП «Центр догляду за тваринами» СМР Володимир Катишев вважає, що проєкт сумських фотографів має перерости в дещо більше і хоче ініціювати виставку фотографій тварин у міських галереях. «Коли я побачив ці фото, то був вражений, наскільки точно майстри зуміли передати характери та емоції жителів нашого притулку. Кожна собака особлива і несхожа на інших і фотографи це піймали. Вони робили це абсолютно безкоштовно, витратили свій дорогоцінний професійний час. Дуже хочеться, щоб сумчани могли побачити ці світлини і задумалися про те, що проблема з безпритульними тваринами у місті є, що є організація, яка намагається її вирішити, є великий фізичний та душевний труд наших волонтерів, які піклуються про братів наших менших», — говорить пан Володимир.

Джерело: