На Глухівщині за 5 мільйонів капітально відремонтують НВК

В селі Береза функціонує опорна школа на базі КЗ «Березівський навчально-виховний комплекс: загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, дошкільний навчальний заклад «Веселка», передає dfrr.minregion.gov.ua. На сьогодні в дошкільному навчальному закладі виховується  36 дітей віком від 2,5 до 6 років, 8 вихованців підвозяться із сусіднього села Іващенкове. Взагалі в селі проживає 49 дітей  віком від 2 до 6 років та 17 дітей до 2 років, повідомляє hlukhiv.info.

Проектна потужність існуючого закладу становить 16 місць (1 група), тоді як фактично працює 2 групи по 18 вихованців. Таким чином дошкільний заклад  перевантажений вже четвертий рік поспіль. Збільшити площу дошкільного закладу за рахунок приміщень школи немає можливості, так як збільшився контингент учнів з урахуванням підвезенння із інших сіл. Тому перед сільською громадою постала проблема створення належних умов для надання якісної дошкільної освіти дітей у ДНЗ.

Враховуючи всі фактори, було прийняте рішення провести капітальний ремонт будівлі, що знаходиться на балансі опорного закладу. У зв’язку з реорганізацією школи в НВК, на базі якої було відкрито групу дошкільної освіти, одноповерхова будівля колишнього дитячого садка тривалий час не використовувалася. І на сьогоднішній день має незадовільний стан та не відповідає вимогам Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів (наказ МОЗ від 24.03.2016 № 234, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 14 квітня 2016 року за № 563/28693).

Проектом передбачається виконання заходів для безперешкодного доступу осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення згідно з будівельними нормами.

Реалізація проекту має забезпечити якісну та доступну дошкільну освіту на території Березівської сільської ради, створити умови для повноцінного розвитку, виховання та навчання 56-ти дітей на рівні первинної ланки загальноосвітньої державної системи освіти; дасть можливість створити нові робочі місця (3 шт. од.) для жителів територіальної громади, зменшить соціальну напруженість в громаді.

Обсяг коштів, необхідний для його фінансування та джерела фінансування.

Загальна вартість проекту становить 6 305,344 тис. грн., з них кошти Державного фонду регіонального розвитку – 5 674,0 тис грн., кошти Березівської сільської ради – 631,344 тис. грн.

Згідно тендерної документації договірна ціна на роботи з капітального ремонту складає 5, 199 599, 00 грн з ПДВ. Виконувати роботи буде приватне виробничо – комерційне підприємство “Авангард-Н”.

Строк виконання робіт – до 20 грудня 2020 року.

Джерело: