Минулого місяця на Сумщині зареєстрували 160 нових автомобілів

Загальна сума витрат на покупку нових авто в регіоні становила 4 мільйони доларів.

Лідером продажів став французький бренд Renault. У Сумах зареєстрували 25 автомобілів цієї марки на суму 400 тисяч доларів без врахування вартості додаткового обладнання. У трійку найпопулярніших марок увійшли Toyota і Kia.

У рейтингу моделей на першому місці минулого місяця у регіоні був кросовер Hyundai Tucson. Крім нього були популярними Kia Stonic і Renault Duster.

Серед усіх зареєстрованих авто 73% склали кросовери. Понад 30% – з дизельними двигунами, а середній об’єм мотора становив 1,9 тисячі сантиметрів кубічних.

Загалом впродовж липня в Україні зареєстрували понад 8,3 тисяч нових автомобілів на суму 260 мільйонів доларів. Цей показник вищий на 10% ніж за аналогічний період минулого року. У липні реєстрували й автомобілі преміум-класу, серед яких Aston Martin DBS, BMW 8-Series Coupe , два Mercedes-Benz GT-Class AMG, чотири Porsche 911 та шістнадцять Land Rover Range-Rover.

Нагадаємо, упродовж січня-червня 2020 року в Сумах та області придбали 680 нових автомобілів. Кожна з цих машин усередньому коштувала 25 тисяч доларів. Сума витрат у першому півріччі в регіоні склала 17 мільйонів доларів.

Джерело: