Міністр освіти та науки Оксен Лісовий приїхав на Сумщину підтримати освітян

Учора Сумщину відвідав міністр освіти та науки України Оксен Лісовий. Важливий візит з точки зору того, що зараз відбувається на кордоні і тими викликами, із якими зараз зіштовхується освітянська галузь нашої області.

Одним із головних питань, над яким працював міністр на Сумщині – стала підготовка освітніх закладів до нового навчального року, а також їх функціонування в умовах постійних повітряних тривог та загрози застосування КАБів, ракет і дронів.

Непростим рішенням в умовах нинішньої ситуації на кордоні, стало закриття в Сумах дошкільних навчальних закладів, з переводом їх на дистанційну роботу. Зроблено це було після неодноразових бомбардувань за останні три дні освітянської інфраструктури у громадах Сумського району.

Перебуваючи у Шостці, міністр освіти Оксен Лісовий побував у місцевих навчальних закладах, ознайомився із їх проблемними питаннями, намітили шляхи вирішення.

Окремо міністр МОН приділив увагу будівництву та ремонту в освітніх закладах Шостки укриттів, щоб учбовий процес можна було проводити в офлайн-форматі.

Народний депутат України Михайло Ананченко відзначив, що Оксен Лісовий продемонстрував себе як лідер і професіонал, який не боїться викликів і готовий підтримати освітян та дітей навіть у найскладніші моменти. Його візит на Сумщину – це не просто символічний жест, а конкретні кроки для забезпечення майбутнього українських дітей в умовах війни.

“Дякую Оксену Лісовому за непохитну підтримку та готовність діяти, коли це найбільше потрібно. Разом вистоїмо та переможемо!” – підкреслив Михайло Ананченко.

Візит міністра ще раз підкреслює важливість підтримки освітньої системи навіть у найважчі часи, коли йде боротьба за майбутнє Сумщини та всієї України.