Мешканця Сум пограбували біля магазину в центрі міста

Чоловік та дружина, проходячи вчора ввечері по вулиці Горького в Сумах, помітили, як повз них щодуху промчав якийсь юнак, перебіг дорогу та зник у темряві серед будинків. За мить, поряд, навздогін молодику, із криками «стій» пробіг громадянин значно старшого віку. Так і не наздогнавши втікача, чоловік поскаржився подружжю, що цей зловмисник хвилину тому пограбував його біля входу в магазин, відкрито витягнувши з кишені одягу гроші у сумі 4 100 гривень.

Потерпілий про злочин повідомив поліцію, і поки разом з подружжям чекав приїзду правоохоронців, спостережливий сумчанин, який щойно зустрів свою дружину, розповів пограбованому, що сьогодні вже бачив цього зловмисника. Той крутився неподалік разом з якоюсь дівчиною, і чоловік добре їх обох роздивився. Поки він розповідав це, як знову помітив ту ж дівчину, яка спокійнісінько йшла в тому ж напрямку, в якому щойно побіг грабіжник.

Чоловіки не довго думаючи самі зупинили незнайомку, підозрюючи її в співучасті у злочині, та утримували дівчину до приїзду поліції. А вже поліцейські, поспілкувавшись із молодою сумчанкою, переконали її в тому, що не варто приховувати чужий злочин. Тож, завдяки спостережливому сумчанину, оперативники кримінальної поліції Сумського ВП швидко встановили особу грабіжника і наступного ранку затримали його. Зловмисником виявився 23-річний раніше судимий за грабіж житель обласного центру. Щоправда викрадених грошей при ньому не було. Як стверджує чоловік, гроші він вже встиг витратити того ж вечора, придбавши собі їжу, нові кросівки та джинси.

У поліції відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 186 «Грабіж» Кримінального кодексу України. Проводиться перевірка грабіжника на його причетність до подібних злочинів скоєних на території обласного центру останнім часом.

Джерело: