Мер Путивля придбав для громади комплекс ямкового ремонту доріг

Відтепер у Путивлі почнуть активніше займатися поточним ремонтом доріг і усувати небезпечні для руху транспорту ділянки, адже у міста з’явився свій комплекс для ямкового ремонту. Техніку придбали за кошти місцевого бюджету, і з настанням тепла вона вже виїхала на дороги міста, тож путивляни можуть побачити її в дії. Для роботи комплексу потрібні холодний асфальт (можна й перероблений), газ, гудрон і два-три працівники. Прораховано, що собівартість робіт буде невеликою.

Головне, як зазначають у Путивльській міській раді, нове обладнання дає  можливість працювати у зручний для цього час.

«З допомогою власного комплексу ямкового ремонту доріг дбати про благоустрій Путивльської громади стане набагато легше. Ми оцінили усі переваги, купуючи таке обладнання, і дійшли висновку: це дійсно розумна інвестиція. По-перше, сьогодні потрібно враховувати, що у зв’язку із воєнним станом держава до мінімуму скоротила видатки на ремонт доріг, тож необхідно розраховувати на власні сили і шукати можливості, як підтримувати лад із шляхами. По-друге, не завжди є можливість домовитися із будівельними компаніями щодо проведення ремонту, а маючи на балансі відповідну техніку, впоратися із ямковістю ми зможемо і самостійно, при цьому ще й заощадимо гроші, які витрачаються на виконавця робіт. По-третє, ремонтувати дороги ми зможемо у будь-який час, а значить – більше уваги приділятиметься проблемним ділянкам. Впевнений, скоро жителі нашої громади помітять результати роботи комплексу, а дороги стануть більш зручними для пересування.», – прокоментував міський голова Путивля Костянтин Гаврильчук.

Крім комплексу ямкового ремонту доріг, путивльське комунальне підприємство “Благоустрій громади” отримало закуплений новенький трактор ЛОВОЛ-504 з навісним обладнанням. Разом з трактором громада має власний навантажувач, косарку, причіп, відвал, екскаватор, плуги.