Мер Путивля Костянтин Гаврильчук зумів збільшити вдвічі доходи від здачі комунального майна

Після російського вторгення, стали як ніколи актуальні питання наповнення місцевих бюджетів. У різних громадах до цього віднеслися по-різному: хтось продовжив жити, наче й нічого не трапилося, а хтось намагається мобілізувати всі ресурси, щоб механізм державного управління був максимально корисний і для громади, і для країни в цілому.

Ще минулого року, міський голова Путивля Костянтин ГАВРИЛЬЧУК дав доручення підвищити ефективність роботи відділу житлово-комунального господарства, особливо, що стосується надходжень від оренди комунального майна. Ці питання голова ОТГ тримав на постійному контролі

Так, дехто із орендарів, розуміючи непросту ситуацію в країні – добровільно пішов на підвищення плати, декому довелося пояснити, що обкрадати рідну громаду зовсім не комільфо (причому не тільки під час війни, а й у звичайний час), а з деким взагалі довелося припинити будь-які стосунки і майно, що експлуатувалося буквальному сенсі за копійки, повернулося до громади.

І от вже маємо реальний результат – у путивльській громаді більш ніж удвічі зросли надходження від орендної плати за користування комунальним майном!

Управлінням ЖКГ під керівництвом Миколи МАЗІНА було проведено 38 електронних аукціонів, на кожному з яких у конкурентній боротьбі визначився переможець.

Відтак, якщо сума надходжень від орендної плати за користування комунальним майном у першому півріччі минулого року складала 190 тис. грн., то за аналогічний період 2022 року вона обліковується на рівні 392 тис. грн.

Загалом майном комунальної власності в громаді користується 45 орендарів із середньою орендною платою 62 грн. за квадратний метр.

Варто відзначити, що це вже не перші рішення міського голови Путивля Костянтина Гаврильчука у сфері управління майном громади – ще минулого року він не побоявся піти проти потужних агробізнесменів, щоб відстояти права путильських арендодавців, що також дало значні додаткові надходження до місцевого бюджету від здачі в оренду землі.